Artikkeleita Renkaankierrätys-lehdessä

Kierrätyksen Sankarit yhdistää tiedon ja huvin

Koululaisille tarkoitettu tehtäväkirja kerää kekseliäillä tavoilla kierrätysvinkit yksiin kansiin. Kirjan tehtävä on muistuttaa ympäristön merkityksestä ja tuoda ilmastokeskusteluun konkreettisia työkaluja


Viesti menee perille, kun päähenkilöön voi samaistua. Ehkä juuri siksi tehtäväkirja Kierrätyksen Sankarit on saanut suuren suosion.

”Olipa kerran pökkelö, karsean surullinen hahmo, kankea ja aina pihalla. Tekee asiat kuten ennenkin. Hän on hyvin sympaattinen, ei paha, vaan vain välinpitämätön ja tietämätön”, lastenkirjailija ja kuvittaja Antti Nikunen kuvailee Kierrätyksen sankarit -kirjan päähenkilöä. 

Kierrätyksen sankarit on A-Lehdet Generon sekä Tuottajayhteisöjen Neuvottelukunnan (TYNK) suunnittelema ja toteuttama tehtäväkirja. Suomen Rengaskierrätys Oy on yksi 13:sta tuottajayhteisöstä, joiden kattojärjestönä TYNK toimii. 

”Lapset tarvitsevat tilaa keksiä”
Alun perin Kierrätyksen Sankarit suunnattiin ensisijaisesti 3-4 luokkien oppilaille, mutta sisältö osoittautui hauskaksi hyödylliseksi myös vanhemmille oppilaille. Kun kirja julkaistiin syksyllä 2019, koko 50 000 ensipainos tilattiin lyhyessä ajassa loppuun. 

Kirjassa yhdistyvät Nikusen taidolla luoma villi visuaalinen ilme sekä A-Lehdet Generon kirjoittajien ja kierrätysalan asiantuntijoiden yhdessä tuottama, piinkova faktasisältö. 

”Jätimme tarkoituksella auki asioita auki, sillä lapset ideoivat itse mielellään itse. Mielikuvitus heillä on aivan toisenlainen kuin meillä aikuisilla. Olen pallotellut asioita suunnitteluvaiheessa aika paljon oman 6-vuotiaan poikani kanssa”, Nikunen nauraa.

Kierrätyksen Sankarit kirja on saanut kiitosta paitsi ulkoasustaan myös lähestymistavastaan jäte- ja ympäristöongelmien ratkaisemiseen.

”Ympäristöasiasta on hyvä puhua lapsille kaunistelematta ja suoraan. Samalla moni nuori kokee ilmastonmuutoksen keskellä suurta ahdistusta. On tärkeää, että sinänsä aiheellisen huolen keskelle tarjotaan myös huumoria, toivoa ja työkaluja, joilla maailmasta voi tehdä paremman”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen sanoo.


Tilaa omasi!

Kierrätyksen sankarit – Återvinnarna

Tiedot: Koko: 210 x 280 | 60 sivua | kohderyhmä: vuosiluokat 3-4

Kielet: suomi ja ruotsi (var god och beställa den svenska versionen gratis här)

Hinta: ilmainen

Tilaaminen: Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirjan suomenkielinen painos on loppunut tältä lukuvuodelta, mutta halutessasi voit saada tehtäväkirjan pdf-muodossa. Mikäli haluat tilata tehtäväkirjan pdf-version tai saada viestin, kun tehtäväkirjan seuraava painos on saatavissa, lähetä yhteystietosi osoitteeseen kierratyksensankarit@a-lehdet.fi. Kiitos!


Palaa otsikoihin