Rengaskierrätyksen tiedotteet

21.4.2015 Kuusakoski jatkaa Rengaskierrätyksen operaattorina

Suomen Rengaskierrätys Oy on valinnut kierrätysjärjestelmänsä operaattoriksi Kuusakoski Oy:n 1.1.2016 alkavalle sopimuskaudelle. Jatkosopimus on kestoltaan viisi vuotta ja sisältää option kahdesta lisävuodesta. Yhteistyö kattaa käytöstä poistettujen renkaiden keräyksen, käsittelyn ja hyödyntämisen. Suurimmat haasteet liittyvät jatkossa uusien hyötykäyttöratkaisujen kehittämiseen.

Lue lisää

 

13.2.2015 Suomalainen pinnoitustoiminta huipputasolla

Jätelain mukaan kaikessa toiminnassa on pyrittävä vähentämään jätteen määrää ja haitallisuutta. Renkaiden pinnoitus on tehokkain keino pienentää loppuun ajettujen renkaiden ympäristökuormitusta. Raskaan renkaan pinnoituksen materiaali- ja energiantarve on vain kolmasosa uuden renkaan valmistukseen verrattuna. Pinnoitustoiminta on erinomainen esimerkki jätehierarkian toteutumisesta.

Lue lisää

 

22.1.2015 Renkaita kierrätetään synkkinäkin aikoina

Autonrenkaita kierrätetään vilkkaasti markkinoiden synkkyydestä huolimatta. Suomen Rengaskierrätys Oy:n tilastojen mukaan vanhoja renkaita kerättiin vuonna 2014 noin 49 800 tonnia, kun vuotta aiemmin päästiin niukasti yli 50 000 tonnin. Rengasmassasta hyödynnettiin lähes 48 300 tonnia lähinnä maanrakennus- ja energiatarpeisiin.

Lue lisää

 

21.8.2014 Olympiastadion täyttyy jälleen renkaista

Renkaiden kierrätyksessä ylitettiin alkukesästä jälleen yksi merkkipaalu. Vuodesta 1996 toiminut kierrätysjärjestelmä on vastaanottanut käytöstä poistettuja renkaita yhteensä 700 000 tonnia. Massiivista määrää kukin voi hahmotella vaikkapa Helsingin Olympiastadionilla. Nyt urheilupyhättöä täytettäisiin jo kolmatta kertaa, jos renkaat pinottaisiin stadionin tornin korkeuteen.

Lue lisää

 

31.3.2014 Tuottajavastuu toimii renkaiden kierrätyksessä

Tuoreen raportin mukaan Pohjoismaat ovat edelläkävijöitä tuottajavastuuseen perustuvassa rengaskierrätyksessä. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa käytöstä poistettujen renkaiden hyödyntämisaste oli vakiintunut yli 90 prosentin tasolle jo vuosituhannen vaihteessa, kun se oli Euroopassa keskimäärin vain 50 prosenttia. Vuonna 2012 käytetyistä renkaista hyödynnettiin Euroopassa 95 prosenttia.

Lue lisää

 

20.2.2014 Rengasrouhe tehostaa jätevesien puhdistusta

Käytetyistä autonrenkaista jalostettu rengasrouhe toimii mainiosti biosuodatus-materiaalina. Heinolan jätevedenpuhdistamolla toteutettu tutkimusprojekti osoitti, että rengasrouheen avulla jätevedestä saadaan poistettua tehokkaasti typpeä ja fosforia. Suomen Rengaskierrätys Oy selvittää rengasrouheen soveltuvuutta myös eri teollisuusaloilla syntyvien jätevesien puhdistukseen.

Lue lisää

 

Edelliset